Nowy koordynator SOS PTMA od 2024 roku
Nowy koordynator SOS PTMA od 2024 roku
Przychodzi taka chwila, kiedy musimy się zastanowić, czy przekazać funkcję kiedy sekcja, którą od 2012 roku prowadzę w momencie jej świetności, czy trwać do końca i czekać aż historia, która męczyła naszą sekcję, mam na myśli tu odejścia koordynatorów i upadek sekcji. Wybrałem pierwszą opcję, czyli przekazanie funkcji innej osobie. Tą osoba jest Konrad Szymendera - osoba spełniająca wszystkie warunki jakie i mi postawiono kiedy podejmowałem próbę reaktywacji SOS PTMA. Konrad ( plejads) jest człowiekiem młodym, energicznym, należy do PTMA O/ Poznań, prowadzi obserwacje Słońca wysyłając raporty, ma głowę pełną pomysłów. Oczywiście nie wpuszczam go w maliny powierzając mu funkcję koordynatora. Zawsze kiedy tylko będzie potrzebował pomocy, rady, kontaktów będę służył mu pomocą. Myślicie, że zwaliłem teraz całą robotę na młodego Konrada. Nie. Zostawiam sobie administrowanie naszej strony i forum, analizę raportów i prowadzenie Obserwatora Słońca w czasopiśmie Urania Postępy Astronomii. Kiedy się spotkamy a myślę, że to już wkrótce nastąpi przekażę nowemu koordynatorowi materiały, które są spuścizną naszej sekcji.
Administrator forum i strony SOS PTMA.
Koordynator Sekcji Obserwacji Słońca PTMA do końca 2023 roku
TN 114 x 900 z wytrawionymi lustrami okular UWA 9mm
TN 200 x 1000
TN 200 x 1000
- SPUNTI2021
- VIP
- Polubił: 3 times
- Polubiane: 205 times
Re: Nowy koordynator SOS PTMA od 2024 roku
Tadeusz może czas jest również napisanie historii Sekcji SOS PTMA dotycząca lat (2012 - 2023 ) ??? .... przecież historia nie zmusza nas do milczenia, lecz przeciwnie ukazuje, co Sekcja w tych latach dokonała i jakie miała osiągnięcia... pomyśl o tym .
Janusz dzięki za inicjatywę. Myślę, że łatwiej będzie mi ją pisać nie będąc już koordynatorem. Gdzieś sam początek już jest tylko muszę go odgrzebać. 

TN 200 x 1000
TN 200 x 1000
- Konrad Szymendera
- Społeczność SOS
- Polubił: 1 time
- Polubiane: 195 times
Witam wszystkich
Cóż mogę powiedzieć, przede wszystkim jestem naprawdę zaskoczony propozycją jaką w dniu dzisiejszym otrzymałem od Tadeusza.
Tadeusz wykonałeś kawał dobrej roboty odkąd objąłeś sekcję, którą tak naprawdę musiałeś budować od zera. Tym bardziej dziękuje za zaufanie. Cieszę się, że chcesz bym to ja dalej prowadził Sekcję Obserwacji Słońca.
Po przemyśleniu zgodziłem się objąć funkcję koordynatora SOS PTMA. Masz rację, mam wiele pomysłów, które chciałbym zrealizować by sekcja nadal się rozwijała, zyskała nowych członków, którzy pomogą nam badać aktywność Słońca. Na początku będę potrzebował pomocy by wdrożyć się w niektóre sprawy, dlatego cieszę się, że zaoferowałeś swoją pomoc w tej kwestii. Proszę również wszystkie aktywne osoby o dalsze zaangażowanie i wkład na rzecz naszej sekcji, ponieważ tylko razem możemy stworzyć coś nowego i wartościowego.
Mam nadzieję, że nie zawiodę i wspólnie poprowadzimy sekcję w dobrym kierunku. Dziękuje raz jeszcze

Tadeusz wykonałeś kawał dobrej roboty odkąd objąłeś sekcję, którą tak naprawdę musiałeś budować od zera. Tym bardziej dziękuje za zaufanie. Cieszę się, że chcesz bym to ja dalej prowadził Sekcję Obserwacji Słońca.
Po przemyśleniu zgodziłem się objąć funkcję koordynatora SOS PTMA. Masz rację, mam wiele pomysłów, które chciałbym zrealizować by sekcja nadal się rozwijała, zyskała nowych członków, którzy pomogą nam badać aktywność Słońca. Na początku będę potrzebował pomocy by wdrożyć się w niektóre sprawy, dlatego cieszę się, że zaoferowałeś swoją pomoc w tej kwestii. Proszę również wszystkie aktywne osoby o dalsze zaangażowanie i wkład na rzecz naszej sekcji, ponieważ tylko razem możemy stworzyć coś nowego i wartościowego.
Mam nadzieję, że nie zawiodę i wspólnie poprowadzimy sekcję w dobrym kierunku. Dziękuje raz jeszcze

-
- Społeczność SOS
- Polubiane: 2 times
Tadziu...trochę smutno, bo robiłeś świetną robotę, ale rozumiem 
Mój głos, pewnie mało ważny, bo jestem tylko amatorem (amatorką?), ale wiele się od Ciebie nauczyłam, dużo wiedzy i pasji przekazywałeś kontaktach osobisto/internetowych i w czasie zjazdów
Obserwacyjne się nie udzielałam, bo sprzęt słabiuśki, ale z przyjemnością Ciebie i Was wszystkich słuchałam.
A nowemu Koordynatorowi życzę wspaniałego spełniania się w nowej roli, świetnych pomysłów i ich realizacji.
Obiecuję, że będę Was pilnie czytać=słuchać=oglądać...jeżeli nadal zgodzicie się mieć takich amatorów w swoim gronie.
Pozdrawiam!!!

Mój głos, pewnie mało ważny, bo jestem tylko amatorem (amatorką?), ale wiele się od Ciebie nauczyłam, dużo wiedzy i pasji przekazywałeś kontaktach osobisto/internetowych i w czasie zjazdów

Obserwacyjne się nie udzielałam, bo sprzęt słabiuśki, ale z przyjemnością Ciebie i Was wszystkich słuchałam.
A nowemu Koordynatorowi życzę wspaniałego spełniania się w nowej roli, świetnych pomysłów i ich realizacji.
Obiecuję, że będę Was pilnie czytać=słuchać=oglądać...jeżeli nadal zgodzicie się mieć takich amatorów w swoim gronie.
Pozdrawiam!!!

- Konrad Szymendera
- Społeczność SOS
Ola dziękuje przede wszystkim za życzenia. Każdy głos na tym forum jest ważny
My sami Ola prowadzimy tylko amatorskie obserwacje, które po prostu sprawiają nam dużo radości i satysfakcji, dlatego odwiedzaj nasze forum dalej, jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości pisz, są tutaj osoby, które chętnie Ci pomogą 

W dniu 28 grudnia 2023 roku zdałem funkcję koordynatora SOS PTMA na ręce Konrada Szymendery ( plejads). Tym samym przekazałem mu całe archiwum SOS PTMA, nie tylko te z mojego okresu ale również te z działalności poprzednich koordynatorów. Oprócz archiwum przekazałem również materiały prywatne, które otrzymałem od Janusza Kosińskiego, a także te, które weszły jako wiano od członków SOS PTMA. Konrad otrzymał ode mnie również pierwszą koszulkę SOS PTMA, w której zostałem odznaczony na 100- leciu towarzystwa złotą odznaką PTMA. Przekazałem mu też sporo informacji dotyczących działania naszego forum i strony. Spotkanie odbyło się w miłej atmosferze zakończone wspólnym domowym obiadem. Udało nam się też choć przez chwilę zerknąć na Słońce.
Na koniec chciałbym wszystkim podziękować za te 11 lat koordynowania i za to, że mogłem na was liczyć.
Jeszcze raz informuję Was, że nie odchodzę z sekcji, ale nadal będę działał i służył pomocą nowemu koordynatorowi. Zajmę się administrowanie forum i strony, do której Was serdecznie zapraszam. Nadal będę prowadził nasz biuletyn w Uranii. Już 02 stycznia odbędzie się pierwsze spotkanie nowego koordynatora sekcji SOS PTMA na zoomie o godz.20.00.
Chętnym na spotaknie wyślemy link na priv lub fb, WhatsApp
Na koniec chciałbym wszystkim podziękować za te 11 lat koordynowania i za to, że mogłem na was liczyć.

Jeszcze raz informuję Was, że nie odchodzę z sekcji, ale nadal będę działał i służył pomocą nowemu koordynatorowi. Zajmę się administrowanie forum i strony, do której Was serdecznie zapraszam. Nadal będę prowadził nasz biuletyn w Uranii. Już 02 stycznia odbędzie się pierwsze spotkanie nowego koordynatora sekcji SOS PTMA na zoomie o godz.20.00.
Chętnym na spotaknie wyślemy link na priv lub fb, WhatsApp
TN 200 x 1000
TN 200 x 1000
-
- Społeczność SOS
Jestem ciekaw jakie nowe pomysły ma nowy koordynator sekcji SOS PTMA? A Tobie Tadku życzę dużo zdrowia i dziękuję za dotychczasową działalność. To bardzo ważne, że możemy i obserwować Słońce i udostępniać profesjonalne informacje na ten temat. Dzięki Tobie te kolejne 11 lat było pełne pracy, pasji i nieprzerwanie rozwijało samo PTMA.
Nowego i poprzedniego Koordynatora zapraszam do wywiadu o Waszej pasji do mojego programu "Kosmiczny Komentarz", który realizuję dla SSE Akademii Kosmicznej.
Nowego i poprzedniego Koordynatora zapraszam do wywiadu o Waszej pasji do mojego programu "Kosmiczny Komentarz", który realizuję dla SSE Akademii Kosmicznej.
- SPUNTI2021
- VIP
- Polubiane: 205 times
W sumie Tadeusz wciągnął mnie w systematyczne obserwacje Słońca po wizycie mojej osoby w jego domu, trwa to u mnie do dzisiaj. Oczywiście nie żałuje ponieważ moja wiedza o Słońcu diametralnie się zmieniła (weszła na wyższy poziom)…. Nowemu koordynatorowi mogę tylko życzyć dużo sukcesów w prowadzeniu Sekcji SOS PTMA. Natomiast Tadeusz teraz zapewne będzie maił więcej czasu w wykonywaniu obserwacji Słońca.
- Konrad Szymendera
- Społeczność SOS
2 stycznia zapraszamy wszystkich członków SOS PTMA oraz inne osoby zainteresowane na spotkanie organizacyjne na platformie zoom. Opowiem m.in. o planach na 2024 rokRoman Makowiak pisze: ↑29 gru 2023, o 00:16 Jestem ciekaw jakie nowe pomysły ma nowy koordynator sekcji SOS PTMA? A Tobie Tadku życzę dużo zdrowia i dziękuję za dotychczasową działalność. To bardzo ważne, że możemy i obserwować Słońce i udostępniać profesjonalne informacje na ten temat. Dzięki Tobie te kolejne 11 lat było pełne pracy, pasji i nieprzerwanie rozwijało samo PTMA.